11.6 C
Tekirdağ
Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Süleymanpaşa 5 Mayıs Pazar Günü Kakava Hıdrellez Şenliği’nde Buluşacak

Süleymanpaşa Belediyesi 5 Mayıs Pazar Günü 1....

Önceki dönemden devrolan borç 651.722.003,80 TL!

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, göreve başladığı...

Emlak İlan Ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksit Ödemesinde Son Gün 31 Mayıs

Süleymanpaşa Belediyesi, Emlak Vergisi, İlan ve Reklam...

Süleymanpaşa Çocuk Şenliği kortej ile başladı

TekirdağSüleymanpaşa Çocuk Şenliği kortej ile başladı

Uluslararası Süleymanpaşa Çocuk Şenliği düzenlenen kortej ile kapılarını açtı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın ev sahipliğinde Hükümet Caddesi Direkleraltı Mevkiinden başlayan korteje CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, önceki dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan Süleymanpaşa Çocuk Şenliği Korteji’nde Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Bursa’dan gelen misafir ekiplerin yanı sıra Süleymanpaşa Çocuk Kulübü, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı, Süleymanpaşa Belediye Spor Kulübü, Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi, Paşa Halk Dansları Topluluğu, Aydoğdu Ritim Grubu, Mektebim Ritim Topluluğu ve Namık Kemal Halk Oyunları Spor Kulübü yer aldı.

BAŞKAN VOLKAN NALLAR ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU

Tekirdağ Valiliği önüne kadar süren kortejde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Süleymanpaşa Çocuk Şenliği Korteji Rumeli İskelesi’ne kadar devam etti.

BAŞKAN YARDIMCISI EMİN BENAN UTKU TÜM ÇOCUKLARI SÜLEYMANPAŞA ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE DAVET ETTİ

Rumeli İskelesi’nde Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hepimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi zorlu sınavlardan gurur ve başarı ile çıkmış halkımızın tam bağımsızlık yolunda gösterdiği amansız mücadeleyi temsil eden ve bu mücadelenin başarısını tarihin sayfalarına kazıyan gündür. Bugün, bir ulusun kaderinin bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, o ulusun yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin 104. yılını kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış bir ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyip çağdaş dünyada hak ettiği yere gelmesine inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kahramanlığı, egemenliği gerçek sahiplerine vermelerinin günüdür bugün.

Toplumumuz için böylesine önemli bir gün ancak pırıl pırıl bir geleceğe armağan edilebilirdi. Nitekim egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildi.

Bizlere düşen görev var gücümüz ile çocuklarımız için çalışmak, onlara aydınlık bir dünya bırakmaktır. Her çocuğun eşit koşullarda yaşam hakkına sahip olduğu günleri tesis etmek bizlerin boyunun borcudur.

Ulu Önderimiz liderliğinde halkın iradesinin en büyük temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve gelecek aydınlık günlerin habercisi 23 Nisan’ı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgili Çocuklar, 23 Nisan’da hepinizi sahil dolgu alanda 12.00 – 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz Süleymanpaşa Çocuk Şenliği’ne bekliyorum.”

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İLE SONA ERDİ

Süleymanpaşa Çocuk Şenliği Kortejinin ardından tüm ekipler, Rumeli İskelesi’nde hazırladıkları halk oyunları gösterileri gerçekleştirirken Süleymanpaşa Çocuk Şenliği Korteji halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

ULUSLARARASI SÜLEYMANPAŞA ÇOCUK ŞENLİĞİ BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE DEVAM EDECEK

Uluslararası Süleymanpaşa Çocuk Şenliği, 23 Nisan Salı Günü saat 12.00-18.00 arası sahil dolgu alanda (Marina arkası) eğlenceli atölyeler, macera küpleri, alçak ip ve survivor parkurları, şişme oyun grupları, panayır oyunları, sosis balon, yüz boyama, maskot bando, halk oyunları, sahne gösterileri, ödül törenleri ve çok daha fazlası ile devam edecek.

Güncel Haberler

Etiketler:

En çok okunanlar